PUTNICI I POSADA EVAKUIRANI: Buknuo požar u avionu s američkim vojnicima u irskoj zračnoj luci, nekoliko sati blokiran zračni promet!

Avion koji redovito prevozi američke vojnike preko irske zračne luke Shannon zapalio se malo prije nego je trebao poletjeti u četvrtak. Svi letovi s aerodroma Shannon Airport na zapadu zemlje su bili otkazani tijekom nekoliko sati.

Tek oko 13 sati objavljeno je da je zračna luka Shannon Airport ponovno otvorena za promet i putnici su pozvani da provjere podatke o svojim letovima. Tijekom poslijepodneva bi cjelokupan promet trebao biti normaliziran.

U četvrtak oko 10 sati je zračna luka Shannon objavila na Twitteru da su svi letovi privremeno otkazani nakon incidenta koji se dogodio na avionu Boeing 767-300. Putnici i posada aviona evakuirani su i vraćeni u zgradu terminala.

Na teren su izašle hitne službe koje rade na osiguravanju podvozja. Gašenje požara i osiguravanje cijelog prostora bi, kako je priopćeno, moglo potrajati “neko vrijeme”.

Kontrolori leta primijetili su vatru i dim koji je dolazio iz donjeg dijela aviona Omni Air International 531 Boeinga 767-300 dok se rulao po pisti, javlja Belfast Telegraph. Jedan od svjedoka s mjesta događaja izjavio je da je vidio pjenu koja se raspršila na motoru nakon što je avion zaustavljen.

Prevoze vojnike i njihove obitelji

Omni Air International je civilna zrakoplovna kompanija koja prevozi američke i strane vojne trupe i članove njihovih obitelji diljem svijeta. Pokrenuta je istraga ovog događaja, a iz kompanije su priopćili da nema “ozbiljno ozlijeđenih putnika i članova posade”.

Irska, naime, pruža mogućnost slijetanja i dolijevanja goriva za američku vojsku u svojoj zračnoj luci. Irska je po tome druga najprometnija zemlja, pogotovo za transatlanske letove. Prema podacima Ministarstva prometa, svakodnevno kroz zračnu luku Shannon Airport prođe 300-njak američkih vojnika.

Djelatnici zračne luke nekoliko su sati radili na uklanjanju aviona i osiguranju daljnjeg funkcioniranja aerodroma. Svim putnicima je savjetovano da nastave s prijavama, a letovi su privremeno otkazani.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj