NAKON IZRADE PROJEKTNE DOKUMENTACIJE! Erdogan 29. augusta u Srbiji na otvaranju radova na autoputu Beograd – Sarajevo

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan doći će 29. augusta u posjetu Srbiji gdje će sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem svečano ozvaničiti početak radova na izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo.

Slikovni rezultat za ERDOGAN VUČIĆ

Prema nezvaničnim informacijama, tokom Erdoganove posjete trebalo bi da bude otvoren i početak radova na rekonstrukciji puta kroz Srbiju Novi Pazar-Tutin.

Komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju dionica auto-puta Beograd-Sarajevo između Vlade Srbije, “Puteva Srbije” i turske kompanije “Tašjapi” potpisan je u decembru prošle godine.

Izgradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo Srbija dobija mogućnost da se poveže s evropskim “Koridorom pet”, koji povezuje Mađarsku, Hrvatsku i BiH, a BiH sa koridorima 10 i 11 unutar Srbije, odnosno sa auto-putem Beograd-Šid i saobraćajnicom preko Požege.

Vučić i Erdogan su krajem jula u telefonskom razgovoru konstatovali napredak političkog dijaloga, ali i ekonomske saradnje dvije zemlje.

Erdogan je, kako je tada saopšteno, podržao politiku mira i saradnje, kojom Vučić promoviše stabilnost u regionu, saglasan sa srpskim predsjednikom da samo tako može da se obezbijedi veći interes investitora i ekonomski rast.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj