‘BILA SAM IZBJEGLICA 90-IH, A OVAJ ČOVJEK MI JE KUPIO BICIKL’: Dirljiva potraga na Twitteru imala je sretan kraj!

Dirljive i lijepe priče nalaze se svuda oko nas samo trebamo dobro gledati. Jednu takvu donosi 29-godišnja djevojka Mevan Bakabar koja je tijekom devedesetih godina bila u izbjegličkom kampu blizu Zwollea u Nizozemskoj. Ondje su o njoj i majci brinuli volonteri, a jedan od njih joj se posebno urezao u pamćenje.

Naime, čovjek je bio toliko velikodušan da je tada petogodišnjoj Mevan kupio bicikl. Ona ga je sada odlučila potražiti i to učinila preko Twittera.

Premda je mislila da je njena potraga nemoguća misija jer se nije mogla sjetiti imena volontera, ova priča ipak ima sretan kraj. U svojoj objavi stavila je i fotografiju velikodušnog volontera jer su ju ona i njezina majka imale među stvarima koje su ponijele iz izbjegličkog kampa.

Napokon se susreli

Njenu objavu podijelilo je preko 3.000 korisnika, a i napisano je nekoliko novinskih članaka pa su se djevojka i njen heroj iz djetinjstva napokon opet sreli. Njegovo ime je Egbert i još uvijek pomaže izbjeglicama kao što je činio i devedesetih godina.

Egbert se dobro sjeća Mevan i njene majke. Zbog privatnosti je zamolio novinare da ne iznose njegovo prezime u javnost kako bi sačuvao privatnost.

Ovaj heroj i dalje živi u Nizozemskoj, a ondje se i susreo s Mevan. Djevojka kaže da joj je taj bicikl puno značio i da je ono što je Egbert učinio pomoglo da postane osoba kakva je danas i da se osjeća dobro u vezi sebe.

“Čak i malena djela imaju velike posljedice. Dobrota koju su mi Egbert i njegova obitelj pokazali ostat će sa mnom zauvijek i to me dalje oblikovalo kao osobu. To je čarobna stvar u vezi dobrote i ljubaznosti, ne košta ništa, a može drugoj osobi promijeniti cijeli svijet”, napisala je Mevan na Twitteru nakon emotivnog susreta.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj