SAMO SAM SE HTIO PROVOZATI! Mališan (8) roditeljima ukrao Golf, jurio njemačkim Autobahnom 140 na sat, a onda iznenada stao i briznuo u plač

Policija iz njemačkog grada Dortmunda objavila je kako je 8-godišnji dječak roditeljima bez znanja uzeo automobil i otišao na vožnju Autobahnom gdje je vozio 140 km/h, javlja BBC.

DEU, Germany, Essen: Police patrol car on a alarm mission, with blue light. Daily police life. Officer from a city police station., Image: 43332752, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, imageBROKER

Policija je na teren izašla na telefonski poziv dječakove majke iz gradića Soesta, pola sata iza ponoći u srijedu s informacijom kako je njezin 8-godišnjak od kuće otišao u obiteljskom automobilu.

Sat vremena nakon toga javila je i kako ga je pronašla na autocesti A44 kako sjedi u automobilu s upaljena sva četiri pokazivača smjera i postavljenim signalnim trokutom iza automobila.

Razlog: nakon višesatnog jurcanja autocestom mališan se počeo osjećati nesigurno pa je stao.

Kada su stigli i policajci rekao im je kako se “samo poželio malo provozati u obiteljskom VW Golfu Automaticu” te je briznuo u plač.

Mališan je već imao priliku naučiti voziti automobil u kontroliranim uvjetima na privatnom posjedu, a redovito vozi i karting utrke.

U noćnoj potrazi za mališanom u Golfu policija javlja kako nije bilo nikakve materijalne šteti niti je itko ozlijeđen.

(Global CIR/BBC/Jutarnji)

Komentiraj