DIJETE MEĐU POLITIČARIMA! Predsjednik novozelandskog parlamenta hranio bebu usred rasprave

U srijedu je zastupnik Coffey prvi put nakon porodiljnog dopusta stigao u parlament, a tijekom rasprave čelnik parlamenta Mallard, i sam otac troje djece, preuzeo je nakratko ulogu babysittera.

Predsjednik novozelandskog parlamenta ovih je dana usred rasprave ljuljuškao i hranio bebu jednog zastupnika, prenose u četvrtak agencije. Predsjednik parlamenta Trevor Mallard objavio je na Twitteru snimku na kojoj sjedeći u fotelji hrani sinčića zastupnika Tamatija Coffeya, laburista koji u parlamentu predstavlja Waiariki, izborno područje lokalnih Maora.

Coffey, novozelandski političar i bivši televizijski novinar, u srpnju je objavio rođenje sina, Tūtānekaija Smith-Coffeya čiji je biološki otac njegov partner Tim Smith, a rodila ga je surogat majka. U tvitu o rođenju sinčića Coffey je naveo kako su on i njegov partner “oduševljeni čudom života” te da je surogat majka, prijateljica njegova partnera obavila “čudesan posao”.

‘Lijepo je imati bebu u parlamentu’

U srijedu je Coffey prvi put nakon porodiljnog dopusta stigao u parlament, a tijekom rasprave čelnik parlamenta Mallard, i sam otac troje djece, preuzeo je nakratko ulogu babysittera. Snimku kako ponosni otac Coffey drži bebu usred parlamenta na Twitteru je podijelio zastupnik Zelenih Gareth Hughes. “Lijepo je imati bebu u parlamentu i to kako predivnu bebu, Tamati Coffeya”, napisao je Hughes.

Govoreći za novozelandski Newshub, Coffey je istaknuo kako osjeća “snažnu potporu kolega u cijelom predstavničkom domu”. Coffeyev je posljednji u nizu zastupnika koji su doveli svoju bebu u parlament, slijedeći primjere političara diljem svijeta. Među zastupnicima koji su tim povodom dospjeli na naslovnice novina bila je čelnica novozelandskih liberalnih demokrata Jo Swinson i australska senatorica Larissa Waterskoja je 2017. u parlamentu i podojila svoju bebu.

U rujnu prošle godine novozelandska premijerka Jacinda Ardern ušla je u povijest kao prva političarka koja je svoju bebu donijela u sjedište Ujedinjenih naroda u New Yorku prilikom svojeg prvog obraćanja tom svjetskom auditoriju.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj