INSPEKTORI JOŠ UVIJEK U SPORTSKO-REKREACIONOM CENTRU ‘AJDINOVIĆI’! Desetero djece zbog trovanja hranom hospitalizirano na KCUS

Desetero djece sa povišenom temperaturom, dijarejom i povraćanjem jutros je hospitalizirano na Kliniku za infektivne bolesti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Djeca su boravila u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići kod Olova odakle su prebačena u KCUS zbog, kako nezvanično saznajemo, trovanja hranom.

Iz Kliničkog centra navode da dvoje djece ima izraženu težu kliničku sliku, dok su ostala djeca sa srednje teškom kliničkom slikom.

Djeca su zbrinuta adekvatnom terapijom i pod nadzorom su ljekara. A u Ajdinovićima je Uprava za inspekcijske poslove ZDK te će više informacija biti poznato nakon uviđaja.

Inspektori na terenu

Ekipa Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, policijska ekipa, te Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona još uvijek se nalaze u hotelu Sportsko-rekreativnog centra “Ajdinovići”, a gdje su utvrđuju uzroke koji su izazvali simptome trovanja kod desetero djece.

Na licu mjesta saznajemo da je do sada uzeto deset uzoraka hrane koji će biti testirani, a da će ih se, ukupno, uzeti čak 40.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj