NAKON ŠTO IM JE GRČKA ODBILA POMOĆI! Iranski tanker promijenio destinaciju i uputio se ka Turskoj

Iranski tanker koji prate SAD promIJenio je rano jutros destinaciju i uputio se u luku u Turskoj pošto je Grčka saopštila da neće rIskirati odnose s Amerikom da bi mu pomogla.

Posada tankera Adrian Darja jedan, ranije poznatog kao ‘Grejs jedan’, koji plovi pod iranskom zastavom, promijenila je destinaciju u Automatskom identifikacionom sistemu (AIS) na luku Mersin na jugu Turske gdje se nalazi naftni terminal. Prethodno je bila navedena luka u Grčkoj koja nema infrastrukturu za preuzimanje nafte.

Međutim, kako navodi AP, posada može da ubaci bilo koju destinaciju u taj sistem tako da Turska možda nije pravo odredište tankera. Mersin se nalazi oko 200 kilometara sjeverozapadno od rafinerije u Banijasu, u Siriji gdje je prema vlastima tanker Adrijan Darja išao prije nego što je zaplijenjen kod Gibraltara početkom jula.

Iranski državni mediji i zvaničnici nisu odmah potvrdili novu najavljenu destinaciju tankera Adrijan Darja koji nosi 2,1 milion barela iranske nafte vrijedne oko 130 miliona dolara, javlja Beta.

Vebsajt koji prati brodove MarineTraffic.com pokazuje da se tanker Adrian Darja nalazi južno od Sicilije u Sredozemlju, a prema sadašnjoj brzini procjenjuje se da bi stigao u Mersin za oko nedjelju dana.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj