Parada lažnjaka…

Kada smo ranije pisali o aktuelnoj koaliciji u KS i nazivali je vještačkom to smo radili ne sa namjerom da kažemo kako se Narod i pravda i Naša stranka ustvari razlikuju, odnosno da su ‘kruške i jabuke’ oformile savez, već zbog činjenice da su jedni vještački konzervativci (NiP), a drugi vještački liberali (NS), dok su u svojoj suštini jedno te isto – željni vlasti.

Upravo je žeđ za vlašću suštinska poveznica NiP-a i NS-a, koji čine okosnicu aktuelne većine u Skupštini KS. Stoga je i aktuelno plasirana priča o tome kako se tobože NiP protivi tzv. ‘povorci ponosa’, a NS je tobože za apsolutnu slobodu, unaprijed smišljeni performans kako bi i jedna i druga stranka zadržala naivne i lahkovjerne birače i čak možda pridobila po koji glas više.

‘Naša stranka’ i ‘Narod i pravda’ su ustvari samo desna i lijeva ruka jednog te istog nakaradnog poretka koji predstavlja zamku tradicionalnim narodnjačkim partijama i umjerenoj ljevici, jer su ustvari kopije  prirodno ustaljene opozicije konzervativci-liberali. I dok razmjenjuju unaprijed dogovorene strelice po pitanju LGBT populacije i njenih prava, istovremeno jednoglasno krčme javnu imovinu i preduzeća koja su dobili kao postizborni plijen.

Da bi spektakl bio potpun i kako bi javnost zaokupili nebitnim stvarima i skrenuli pažnju sa svog nerada, nastavnik fizičkog vaspitanja Elmedin Konaković je aktivirao i nekadašnjeg vječitog direktora Klinike za ortopediju, dr. Ismeta Gavrankapetanovića. Kako stvari stoje, svjedočit ćemo drugoj sezoni sapunice ‘Žal za direktorskom foteljom’, u kojoj glavnu ulogu ponovo tumači omiljeni i neponovljivi ‘glumac’  dr. Ismet Gavrankapetanović, a okosnica dramske radnje ovaj put vezana je uz borbu za čelnu poziciju UO KCUS-a.

Dakle, LGBT populacija je samo još jedna izmanipulirana ugrožena grupa građana preko koje politički ‘bračni par’ Konaković-Kojović održava vještačku atmosferu navodnog pluralizma unutar aktuelne većine u KS. Držanje po strani ostalih koalicionih partnera poput DF-a, SBB-a i čak SDP-a jasno pokazuju kako je nešto opasno klimavo unutar koalicije, posebno nakon što ministri iz DF-a i SBB-a nisu podržali izbor NiP-ovog favorita za policijskog komesara kantonalne policije.

Koliko je cijela situacija tragikomična govori i činjenica da je KS doveden u takvu situaciju da NiP-ov ministar policije poziva na oprez i odgađanje povorke ponosa, o čijoj sigurnosti treba brinuti policija na čelu sa komesarom Selimovićem, također favoritom NiP-a.

Međutim, da bi situacija, kao i uvijek kada je u pitanju Konaković, dotakla dno dna, pobrinuo se i Konakovićev ‘duhovni vođa’, bivši sandžački muftija Muamer Zukorlić, koji podržava vladu Ane Brnabić, prve LGBT premijerke u historiji Srbije.

Ne znamo da li je Zukorlić ‘ohalalio’ paradu, ali je evidentno da očito ima namjeru da proširi svoj utjecaj i dalje od Sarajeva pa se ovih dana obreo u Zenici kod tamošnjeg gradonačelnika Fuada Kasumovića. Kao i obično,  Zukorlića je pratilo loše vrijeme i crni oblaci koji su se ovaj put nadvili nad ZDK, što je rezultiralo poplavama i nevremenom u Tešnju. Da li će uskoro i oni imati paradu, nije poznato.

Sve u svemu, ovu sedmicu smo zaista imali paradu , ali paradu lažnjaka. Lažni NiP-ovi ‘konzervativci’, lažni NS-ovi ‘liberali’, ‘muftija’ koji se bavi politikom ili ‘političar’ koji se bavi religijom, lažni ‘SDA-ovac’ i ‘NB-ovac’ Kasumović…Čovjek se na kraju upita  da nisu možda i ti LGBT aktivisti ustvari lažnjaci?

(Global CIR Team)

Objavljeno u:

Komentarion this Post

  1. Ko te pita za ime, nek i dalje pita

    Sve su to lažnjaci samo sa jednim ciljem : pare, pare i što više para.

    Reply
  2. A sta hoce mutfija

    Reply

Komentiraj