SJEVERNA KOREJA LANSIRALA DVA NEIDENTIFICIRANA PROJEKTILA: Letjeli su oko 380 km i dosegli visinu od 97 kilometara

Sjeverna Koreja je posljednjih nekoliko dana izvela niz testiranja raketa kratkog dometa u znak prosvjeda protiv američko-južnokorejskih vojnih vježbi koje smatra prijetnom.

Sjeverna Koreja je u subotu ispalila “dva neidentificirana projektila” u more pored svoje istočne obale, javlja agencija Yonhap.

Združeni stožer južnokorejske vojske je objavio da je Sjeverna Koreja ispalila dva projektila kratkog dometa u subotu ujutro iz vojnog kompleksa Sondok, dodaje Yonhap. Projektili sui letjeli oko 380 kilometara i dosegnuli su visinu od 97 km, dodaje združeni stožer navodeći da je Južna Koreja sazvala sjednicu Vijeća nacionalne sigurnosti nakon ovog lansiranja.

“Naša vojska prati poteze Sjevera i u slučaju dodatnog lansiranja spremna je na sve mogućnosti”, stoji u priopćenju glavnog stožera.

Sjeverna Koreja je posljednjih nekoliko dana izvela niz testiranja raketa kratkog dometa u znak prosvjeda protiv američko-južnokorejskih vojnih vježbi koje smatra prijetnjom. Zadnje lansiranje je bilo u utorak.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj