NAJAVIO VELIKI TRGOVINSKI SPORAZUM SA LONDONOM NAKON BREXITA! Tramp: Nema tenzija među liderima G7!

Američki predsjednik Donald Tramp odbacio je danas medijske izvještaje o tenzijama među liderima G7 na samitu u Biarritzu, ističući da se “svi veoma dobro slažu”.

 Boris Johnson and Donald Trump have met for Brexit trade talks this morning - where they were snapped roaring with laughter

“Prije nego sam došao u Francusku plasirane su lažne i odvratne vijesti prema  kojima su odnosi sa šest drugih članica G7 veoma napeti i da će ovaj samit biti propast”, napisao je Tramp na “Twitteru” prije susreta s britanskim premijerom Borisom Johnsonom.

On je naveo da imaju odlične sastanke i da se lideri dobro međusobno slažu.

“Naša zemlja u ekonomskom smislu odlično stoji, o nama se priča”, napisao je Tramp.

Očekuje se da će Tramp i Johnson razgovarati o trgovinskim odnosima dvije zemlje.

Tramp razmišlja o pozivanju Rusije na sljedeći samit G7

Tramp je rekao danas da je “moguće” da će pozvati Rusiju da se ponovo pridruži godišnjem skupu industrijski najrazvijenijih zemalja iduće godine kada on bude domaćin samita G7.

U izjavama za vrijeme radnog doručka s britanskim premijerom na margini skupa G7, Tramp je rekao da razmatra da uputi poziv ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Rusija je bila članica grupe koja se tada zvala Grupa osam, ali je većina drugih zemalja izbacila 2014. zbog Ukrajine.

Evropske zemlje insistiraju na tome da Rusija prvo treba da sprovede mirovne sporazume iz Minska prije nego što joj se dozvoli da ponovo bude član ove grupe. Tramp nije rekao pod kojim kriterijumima bi ponovo pozvao Rusiju da učestvuje na godišnjim samitima.

Najavio veliki trgovinski sporazum s Londonom

Velika Britanija će nakon izlaska iz EU-a potpisati veliki trgovinski sporazum sa SAD-om, rekao je danas američki predsjednik tokom susreta s britanskim premijerom.

On je rekao da je novi britanski premijer “pravi čovjek da izvede svoju zemlju iz EU”.

Na pitanje koji bi dao savjet Johnsonu za “Brexit”, Tramp je rekao da njemu ne treba savjet, jer je “pravi čovjek za taj posao”.

Johnson je rekao da će trgovinski pregovori sa SAD biti teški, ali da postoje ogromne šanse i mogućnosti za britanske kompanije na američkom tržištu.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj