Prva ozbiljna ”bitka” Halilhodžića u Maroku: Hoće li bh. trener izaći kao pobjednik?

Sa svega 17 godina Mohammed Ihattaren je u centru velike borbe između reprezentacija Maroka i Holandije budući da obje selekcije računaju na usluge fudbalera PSV-a.

Slikovni rezultat za vahid halilhodžić globalcir.com

Ovaj 17-godišnjak je u odličnoj formi na početku sezone, pa su zbog toga na njegovu adresu stigli pozivi iz reprezentacija Maroka i Holandije.

Novi selektor reprezentacije Maroka Vahid Halilhodžić pozvao je Ihattarena na svoj prvi spisak od 49 igrača, no Holanđani nemaju namjeru lako da se odreknu sjajnog fudbalera.

Tako su Holanđani pozvali mladog fudbalera u U21 reprezentaciju za utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Kipra koja se igra 10. septembra.

– Ja sam počašćen što sam dobio poziv selektora Maroka, to je nevjerovatan osjećaj, ali ja svoju odluku neću donijeti još uvijek, rekao je Ihattaren nedavno.

Ovaj 17-godišnjak je u pet utakmica ove sezone u svim takmičenjima za PSV postigao četiri gola, a golove postiže svako 63 minute u prosjeku.

Za reprezentaciju Holandije do 19 godina nastupio je na osam susreta, a mrežu protivničkih golmana je zatresao na dva susreta.

Ihattaren-e1566654276422.jpg - Prva ozbiljna

Podsjetimo, Holanđani su ranije lišeni usluga još jednog sjajnog fudbalera, Hakima Ziyecha, koji sa dosta uspjeha igra za Ajax.

I on je kao i Ihattaren rođen u Holandiji gdje je i odrastao, no onda je donio neočekivanu odluku da igra za Maroko iako je imao šansu da nastupa za selekciju Holandije.

(Global CIR/Oslobođenje)

Komentiraj