Član Plenkovićevog HDZ-a čestitao godišnjicu takozvane “Herceg-Bosne”: Hrvatski narod u BiH je ugrožen!

Petar Škorić, član HDZ-a i Sabora Hrvatske, čestitao je danas na svojoj zvaničnoj Facebook stranici 26. godišnjicu osnivanja tzv. “Herceg-Bosne”, paradržavne tvorevine čiji su osnivači, Jadranko Prlić i ostali, u Haagu dobili ukupno 111 godina zbog kreiranja cijelog sistema deportacije bošnjačkog stanovništva s područja Hercegovine i srednje Bosne, što podrazumijeva ubistva, zlostavljanje, zatočenje, mučenje i ostalo. Za Škorića, tzv. Herceg-Bosna je “upravna jedinica hrvatskoga naroda unutar Bosne i Hercegovine”. 

Slikovni rezultat za Član Plenkovićevog HDZ-a čestitao godišnjicu "Herceg-Bosne": Hrvatski narod u BiH je ugrožen

Navedeni zvaničnik HDZ-a Andreja Plenkovića išao je čak i korak dalje kazavši da je to “predložak novog institucionalnog okvira koji će napokon nakon dugih desetljeća omogućiti hrvatskom narodu istinsku ravnopravnost i, u konačnici, opstanak u BiH”. 

“Herceg-Bosna i njezino vojno-obrambeno krilo Hrvatsko vijeće obrane su u tim najtežim vremenima bili jedini jamac opstojnosti hrvatskog naroda na svojim ognjištima diljem Bosne i Hercegovine. Hrvatski narod u BiH je danas ponovno ugrožen, a sam spomen Herceg-Bosne postaje sve nepoželjniji. Sustavna majorizacija, ratnohuškačke izjave kao i onemogućavanje u prakticiranju osnovnog demokratskog prava izbora vlastitog predstavnika u državni vrh – sve su to načini na koje se hrvatski narod pokušava lišiti onih prava koja su krvlju izborili”, naveo je Škorić.

(Global CIR/Klix/Agencije)

Komentiraj