NEĆEMO PRISTUPITI PROBOSANSKOM BLOKU U SREBRENICI! Nikšić: “Dodik nije pod uticajem Rusije, on je samo pragmatičan političar koji se dodvorava svojim biračima”

Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije BiH, gostujući na televiziji N1 govorio je o aktuelnim političkim pitanjima, pored ostalih i o zahtjevima njegove stranke za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora u Bosni i Hercegovini.

On je rekao da je postojeće stanje u kojem još uvijek nije formirana izvršna vlast na federalnom i na državnom nivou neodrživo, ali da, to, istovremeno, odgovara vadajućim srankama.

Objasnio je da SDP BiH neće prisupiti zajedničkom probosanskom bloku za izbore u Srebrenici u kojeg su ušli SDA, SBB, Demokratska fronta. “To nije probosanska, nego je probošnjačka fronta u kojom mi ne želimo sudjelovati. Ne želim da Bakir Izetbegović pregovara sa bilo kim u moje ime“, kazao je Nermin Nikšić.

Na novinarsko pitanje da li po njegovom mišljenju Milorad Dodik povlači poličke poteze pod utjecajem i pritiskom Rusije, Nikšić je rekao da misli da se ne radi o ruskom ujecaju na Dodika.

“Dodik je pragmatičan političar, koji povlači poteze u skladu sa očekivanjima vlastitog biračkog tijela u RS-u”.

Nermin Nikšić se ovom izjavom svrstao u malobrojne domaće političare, iz oba eniteta, koji u politici koju vodi Milorad Dodik ne prepoznaje utjecaj i ulogu Rusije. Valjda očekuje da će mu se Dodik za to džentlmenski revanširati, ako se nekada pokrene pitanje ruskih veza Nermina Nikšića i njegovih poslovnih i stranačkih partnera i suradnika.

(Global CIR/SB/N1)

  1. […] NEĆEMO PRISTUPITI PROBOSANSKOM BLOKU U SREBRENICI! Nikšić: “Dodik nije pod uticajem Rusije,… […]

Komentiraj