23 NOVE TENDENCIJE: Muški modni trendovi za novo desetljeće

Za sljedeću zimu koja, također, označava prelazak u novo desetljeće, modni kritičari i specijalisti su uočili, ni manje ni vise, nego 23 modne novine muškog odijevanja.

Kreatori najavljuju široka ramena, krajnji padding, pravu kožu i lažne bunde. Najupečatljivija novina je uvođenje “style office wear-a“ te kratkih combo kaputa i različitih neobičnih printova. Za trajanja

sljedećeg hladnog perioda, moderan muškarac će oblačiti odijelo na golu kožu, bez košulje i pulovera.

Piše: Džana Mujadžić

Modni meštri ih predlažu-otkopčane. Boje ce biti jarke a cvijetna odjeća je još jedna od zabavnih novina muške garderobe. Preporučuju je brandovi ‘Disquared2’ i ‘Dries Van Noten’, posebno šarene kombinezone posute cvijećem.

 “Molerska” odijela marke GmbH se već prodaju- bez zastoja. Prada i Kenzo predlažu alpsku dnevnu odjeću i nylon odijela! Japanska kuća naglasava neon motive, a label ‘Cottweiler’ izričito  planinsko odijevanje.

Kako ne isključuju eleganciju stilisti unaprijeđuju i odijela “man in black”, savršenog kroja, već primjetljivu u izlozima poznate pariske kuće ‘Yves Saint Laurent’ i ‘Céline’. Kravate su veoma

uske, gotovo neprimjetne i podvlače look “office wear-a” u ‘skinny verziji’.

Zivot u ružičastom

Ružičasto je među hitovima sljedece fashion zime, pa se već izlažu odijela neobičnog naziva “Think pink”. Često sa duplim kopčanjem kaputića koji posjeduju naglašenu sportsku notu.

Prodor pletene odjeće za muškarce je zapažen: pulloveri su tetovirani, ilustrirani te se označavaju kao “must-have” u kreacijama Diora, Casablance i marke Loewe.

Jednobojna, svijetla odijela predlažu Fendi u drap nijansama, Loewe također, dok se Ami opredijelio za zagasito bijelo, a Louis Vuitton za sive tonove. Monokromni izgled redovito dozvoljava ispoljavanje dobrog ukusa i elegancije.

Prava, ali i lažna, koža je na cijeni. Crno preovladava ali i ružičasto koje zahtijeva naglašenu vitkost. Umjetne leopardske bunde će moderni muškarci nositi sa prugastim hlačama, uz obavezne crvene ili plave vlasi na glavi.

Prostrani topli mantili će biti ružičastih i roza tonova, posuti cvijetnim uzorcima te  predstavljati obavezni dio urbane odjeće. Poseban detalj će obilježiti muško suvremeno odijevanje: dugi pleteni šal jarkih boja, koji dotiče zemlju ili asfalt!

Neobične kombinacije

Posvuda rado viđeni “Combo costume”, postavljini mantil koji dostiže do koljena, sljedećeg hladnog perioda bit će u koloru. Berluti, Dunhill i Givenchy ga smatraju osvježenjem, što dekorira tamna, stroga odijela.

Stilistička miješanja odjeće su među brojnim trendovima te se na perfecto odijela oblače kaputići od jeansa. Karirani blezeri upotpunjuju elegantne tamne hlače i kaputić, a crna vuna kombinira sa

camelom. Označen je i povratak cvijetnih printova kao i “gramy look-a“.

Gucci, Loewe kao i marka Vêtements, predlažu ženstveni vintage samouvjerenim muškarcima, što se ne obaziru na mišljenja drugih. Za večernje islaske je obavezna providna odjeća koju su usavršili Fendi, Ann Damenlemeester i Cotteweiler. Pidžama trend ne jenjava.

Modeli 60-tih  godina, viđeni u hollywoodskim filmovima su znalački iskopirani u samtanoj ili svilenoj verziji. Krajnji paddong označava novu eru oblačenja : mladici nalik na kosmonaute, nosit će nove tkanine od vec slavnih “fibresa”, koji dozvoljavaju lakše kretanje. Naglašavju ih Bottega Veneta, Kiko Kostadinov i brand Ott-White.

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj