(VIDEO) PODRHTAVANJE SE OSJETILO U SARAJEVU I BANJOJ LUCI! Šta kažu Tuzlaci nakon još jednog zemljotresa?!

Zemljotres jačine 4,7 stepena prema mjerenjima Evropskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), pogodio je danas sjeveroistočni dio Bosne i Hercegovine.

Kako navodi EMSC, epicentar zemljotresa bio je šest kilometara sjeverno od Mramora, 89 kilometara od Sarajeva. Zemljotres se osjetio u široj regiji na sjeveroistoku Bosne, te dijelovima Srbije.

Reporter TV1 Vahidin Mujagić pitao je građane Tuzle da li su osjetili zemljotres i da li su se uplašili. Poslušajte šta su kazali:

Inače, epicentar je na istom mjestu kao i prošlog mjeseca. Na ovom području tlo se treslo 21. i 25. jula, i to jačine 4,2 i 2,7 stepeni.

Stanovnici su u panici istrčali iz svojih domova i radnih mjesta. Radio Gračanica prekinuo je emitiranje dnevnika u trenutku kada je zemljotres pogodio to područje.

Podrhtavanje tla osjetilo se i u Sarajevu

Snažno podrhtavnje tla, koje je registrovano na području Tuzlanskog kantona, osjetilo se i u Sarajevu, a trenutak je zabilježen kamerom.

Građani su osjetili kratkotrajno podrhtavanje tla i u Banjoj Luci, što je potvrđeno i u Republičkom hidrometeorološkom zavodu RS.

Kako je to izgledalo u glavnom gradu BiH, pogledajte u videu (od 15 – do 22 sekunde).

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj