DAO JE NOVO ZNAČENJE RIJEČI ‘MONSTRUM’: Ubio je 51 osobu, ali nakon njegovih riječi tokom uhićenja – policija se sledila!

Optuženik za masovno ubojstvo, ranjavanje i teroristički napad na džamiju u Christchurchu, Brenton Tarrant, navodno je nakon uhićenja nekoliko puta pitao policajce: “Koliko sam ih ubio?”, “Koliko sam ih skinuo?” 

Daily Mail prenosi navode australskih medija kako je 28-godišnjak tijekom uhićenja bio zbunjen i omamljen, ali, nakon što je došao sebi, krenuo je ispitivati policajce o brojci ubijenih.

Pokolj u džamiji

Australski neonacist je trenutno u najstrožem novozelandskom zatvoru, gdje čeka suđenje zbog pokolja u džamiji Al Noor i islamskom centru Linwood u Christchurchu. Napad se dogodio 15. ožujka, a tada je Tarrant ubio 51 osobu i ranio njih još 49, a potom sve snimio.

Vjeruje se kako su pitanja upućena policajcima dio optužnice protiv njega, koju je on u potpunosti negirao. Naime, optužnica je sastavljena od 51 točke za ubojstva, 40 točaka za ranjavanja i jedne točke za terorizam, što je izrečeno po prvi put u povijesti Novog Zelanda. Zbog toga se očekuje dugo i zamršeno suđenje, koje bi trebalo početi u svibnju sljedeće godine, ali pojavile su se glasine kako bi se datum mogao promijeniti.

Odbrana traži premještanje suđenja

Naime, Tarrantova obrana je zatražila premještanje sudskog porcesa u Auckland, a o tome bi se trebalo raspravljati 3. listopada. Procijenjeno je kako je Tarrant mentalno sposoban za sudsku raspravu, pa bi sudac već tada mogao donijeti odluku o daljnjem tijeku procesa.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj