IZETBEGOVIĆ SE SASTAO SA NOVOM NJEMAČKOM AMBASADORICOM: Berlin s interesovanjem prati situaciju u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Uebber.

Izetbegović-Uebber: Bitno da se u BiH što prije okonča trenutni zastoj

Tokom razgovora naglašeni su dobri i dokazani prijateljski odnosi Njemačke i Bosne i Hercegovine te obostrana namjera da se ovi odnosi nastave jačati i u budućnosti. U nastavku razgovora je bilo riječi o aktulenoj političkoj situaciji.

Tom prilikom, ambasadorica Uebber je kazala da službeni Berlin s interesovanjem prati situaciju u BiH i izrazila je nadu da će vlast biti formirana što prije. Ona je naglasila da će Njemačka nastaviti pružati podršku euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine uz potpuno uvažavanje njenog teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta.

Predsjedavajući Izetbegović je istaknuo da je u kontekstu formiranja vlasti potrebno u potpunosti poštovati ustavnopravni sistem Bosne i Hercegovine, te princip vladavine zakona.

Sagovornici su se složili da je bitno da se u Bosni i Hercegovini što prije okonča trenutni zastoj, te da se nastavi njen reformski i evropski put.

Ambasadorica Uebber je Izetbegoviću čestitala na njegovom ponovnom izboru za predsjednika SDA – saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Bakira Izetbegovića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj