SRDAČAN SUSRET?! Kolinda tvrdila da se sa Dačićem pozdravila u hodniku, ali se pojavio snimak

Susret između Kolinde Grabar Kitarović i Ivice Dačića ipak se dogodio.

Naime, jučer je Ministarstvo vanjskih poslova Srbije objavilo da se prvi potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Srbije, u sjedištu UN-a u New Yorku susreo s brojnim svjetskim čelnicima, između ostalih i s hrvatskom predsjednicom.

Negirali susret s Dačićem

Nekoliko sati kasnije oštro su reagirali iz Ureda predsjednice na Pantovčaku, negirajući bilo kakav susret s Dačićem.

“Na marginama 74. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović održala je brojne bilateralne sastanke i susrete s mnogim državnicima, a o kojima su hrvatski mediji pravovremeno obaviješteni. Među tim bilateralnim sastancima nije održan susret s ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem. Naime, kurtoazni susret i pozdrav na hodniku okarakterizirati kao bilateralni sastanak smatramo nepristojnim i politički nekorektnim”, stoji u njihovu priopćenju.

Rukovali se u dvorani

Međutim, UN je na svojim stranicama objavio snimku iz manje dvorane njihova sjedišta u New Yorku u kojoj se održavao sastanak o zaštiti religijskih sloboda. Na njoj se vidi da su se Grabar Kitarović i Dačić srdačno rukovali i u dvorani.

Video pogledajte ovdje.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj