GLOBALNO ISTRAŽIVANJE: Ljudi najviše cijene proizvode iz Njemačke, a najmanje vjeruju kineskim proizvodima

Globalni potrošači najviše cijene proizvode iz Njemačke, a uglavnom su nepovjerljivi prema onim kineskima, prema objavljenom istraživanju tvrtke za javno mnijenje YouGov i sveučilišta Cambridge.

Više od polovine ispitanika u 23 zemlje pozitivno je ocijenilo njemačke proizvode, a samo šest posto dodijelilo im je negativnu ocjenu, pokazuju rezultati internetske ankete. Time je Njemačka u istraživanju osvojila 45 bodova.

Italija je zauzela drugo mjesto s 38 bodova, a u stopu je prate Velika Britanija i Francuska, obje s po 34 boda. Japan je osvojio 33 boda i bolji je za pet bodova od Južne Koreje.

Kineske je proizvode u prosjeku 44 posto ispitanika ocijenilo negativno, a njih 15 posto pozitivno. Kina se time svrstala na posljednje, 12. mjesto u skupini zemalja proizvođača, s osvojenih neto 29 bodova

Anketirani su potrošači iz zemalja i regija visokog dohotka, uključujući Europsku uniju, SAD, Australiju i Japan, ali i onih s niskim dohotkom, poput Indije, Meksika, Kine, Nigerije i Južnoafričke Republike.

“Naše istraživanje pokazuje da podrijetlo proizvoda i dalje bitno oblikuje njegovu percepciju među potrošačima”, konstatira direktor odjela za marketing u YouGov Germany Philipp Schneider.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj