UMJETNIČKI DIREKTOR ZA ŽENSKE I MUŠKE KOLEKCIJE: Hrvatski dizajner Damir Doma oživljava brend ‘Morello’

Milanska modna marka “Frankie Morello”, koju su 1999. godine oformlli Maurizio Modica i Pierfrancesco Gigliotti, upravo doživljava poseban, sezonski preporod.

Dolaskom novog kreatora Damira Dome, porijeklom iz Virovitice, poznatog u modnoj sredini kao “skulpotor suvremenog fashiona”, sve se mijenja. Zadužen za ženske, ali i muške kolekcije, Doma je na milanskom Tjednu mode izazvao oduševljenje i polet publike predstavljanjem nove kolekcije.

Piše: Džana Mujadžić

Iz direkcije marke stižu u javnost brojne pohvale: ‘Predvidjeli smo da stilist iz jugoistočne Europe sasvim izmijeni i nanovo označi kodove branda na novim podlogama te drugačijim kreiranjem od originalnog duha labela oživi mnostvo djelatnosti.’

Tridesetgodišnji Hrvat se 2015 iz Pariza preselio u talijanski fashion centar i surađivao sa brojnim umjetnicima  te velikanima svjetske mode. Na čelu osobnog brenda od 2007. godine, redovito učestvuje u mnoštvu modnih poduhvata.

Obilježavajući svježe djelatnosti, kuća “Frankie Morello” je otkrila i najnoviji amblem, minimalistički i jednostavno nazvan “Frankie Morello Milano”.

Od 2016. godine marka je promijenila nekolicinu vlasnika: najprije su je kupili napuljski distributeri nafte, braca  Ammaturo, također na čelu grupe Ludoil.

Zatim je došla grupa Arav pa marka “Silvian Heach”.Cilj relansiranja labela koji godišnje ostvari 20 milijuna eura u Italiji, ali i na međunarodnom tržištu, je potpuna tranformacija.

Početkom godine su otvoreni novi uredi i lijepo uređeno sjediste namilanskom Corzu Venezia. Damir Doma koji je do nedavno surađivao sa “Lottom” i “Rosingnolom”, ne zapušta ni osobni brend  pa zahvaljujući svojoj čuvenoj originalnosti, učestvuje na mnoštvu  svjetskih modnih skupova visoke razine.

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj