KADROVSKI PROMAŠAJI: Fortina vlada imenovala u UO Zarfu Dupovac osuđenu za pronevjeru 50.000 KM u Zavodu Pazarić

Imenovanje Zarfe Dupovac na poziciju članice Upravnog odbora Sarajevo šuma predstavlja još jedan u nizu skandala vlade premijera Edina Forte, navode iz KO SDA Sarajevo.

Zarfa Dupovac je osuđena pred Općinskim sudom, jer je kao v. d. direktorica i šefica računovodstva u Zavodu Pazarić firmi u vlasništvu svog supruga povjerila izvođenje građevinskih radova u Zavodu i to više puta, odobrivši više od 50.000 KM isplata.

– Činjenica da je Fortina vlada imenovala u UO osobu, koja je proglašena krivično odgovornom za pronevjeru novca na javnoj funkciji, ukazuje da cilj Vlade Forto-Konaković nije nikakvo dovođenje poštenih kadrova, već isključiva mržnja prema SDA. Dupovac, koja je bila kandidat HSP-DSI na izborima 2014, imenovana je sada isključivo kao stranački kadar vlade premijera Forte, koji mora odmah da objasni zašto se imenuju osuđenici u upravne odbore ustanova KS-a, saopćili su iz SDA.

Dodaju da o suštini ove vlade govori činjenica da su istog dana, kada su objavili imenovanje osuđene Dupovac, smijenili uspješnu i poštenu direktoricu Sarajevogasa Nihadu Glamoč, koja je ostvarila pozitivno poslovanje i čija je jedina “krivica” bila to što ju je imenovala prethodna Vlada.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj