IMENOVANJE ZORNIĆA JE NAJŽEŠĆI UDARAC IDEJI SDP-a U SKORIJOJ HISTORIJI! Mijatović: Očekivao sam da će Mašić podnijeti ostavku!

U intervjuu sarajevskom ‘Oslobođenju’ visokorangirani kadar SDP-a iz Banje Luke, Vojin Mijatović, progovorio je otvoreno o ‘aferi Zornić’.

– Na početku želim reći da je sve što se desilo u vezi s imenovanjem Envera Zornića najžešći udarac na ideju Socijaldemokratske partije BiH u skorijoj historiji. Ovim činom smo doveli u pitanje suštinu SDP-a BiH, što nije smjelo da se desi ni u najluđim snovima. Da bismo mijenjali stanje u BiH kao i na političkom tržištu, moramo krenuti od sebe – kazao je Mijatović.

-​Odgovornost je nešto na šta stalno pozivamo stranke na vlasti, a onda kod ovakvog katastrofalnog poteza bježimo od sopstvene odgovornosti. To je princip koji neću nikad prekršiti. Da bismo bilo koga drugoga pozivali na odgovornost, moramo pokazati da smo prvo mi odgovorni ljudi. Damir Mašić je moj drug 20 godina i čovjek sa kojim nikada nisam imao konflikt, čovjek koji ima i karijeru i politički staž. Očekivao sam da će sam pokazati da je odgovoran čovjek i sam podnijeti ostavku iz ljudskih i moralnih razloga. Nažalost, to se nije desilo. Ne želim još da gubim nadu kada je on u pitanju, te smatram da će racionalno sagledati situaciju i ipak postupiti kao odgovoran čovjek i političar. Šteta je načinjena i ovdje se radi o posljednjoj instanci odbrane časti SDP-a BiH i svakog od nas pojedinačno – kazao je Mijatović u intervjuu za Oslobođenje.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj