PENCE PODRŽAO TRAMPA: Želi da se istraže poslovi Joea Bidena

Američki potpredsjednik Mike Pence dao je punu potporu pozivu predsjednika Donalda Trampa da se istraže poslovi bivšeg potpredsjednika Joea Bidena i njegova sina s Ukrajinom, rekavši da američki narod zaslužuje znati činjenice.

“Američki narod ima pravo znati jesu li potpredsjednik Sjedinjenih Država ili njegova obitelj profitirali od njegova položaja”, rekao je Pence novinarima u Scottsdaleu u Arizoni.

Tramp tražio Zelenskija da istraži Bidena

U telefonskom razgovoru u srpnju predsjednik Donald Tramp je zatražio od ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija da istraži Bidena, vodećeg demokratskog kandidata za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke kao i njegova sina Huntera.

Taj je zahtjev u središtu istrage za opoziv koju su pokrenuli demokrati u Zastupničkom domu optužujući predsjednika da je zlorabio dužnost koju obavlja kako bi prikupio kompromitirajuće podatke o svom političkom protivniku.

Tramp je više puta upozorio da je Biden izvršio pritisak na Ukrajinu da otpusti glavnog državnog tužitelja jer je tužitelj pokrenuo istragu o ukrajinskoj plinskoj tvrtki u čijem upravnom odboru je sjedio Hunter Biden.

Pence stao uz Trampa

Pence, koji do sada uglavnom nije komentirao ovaj politički spor, stao je čvrsto uz Trampa u svojim opaskama.

“Moj prethodnik je imao sina koji je bio plaćen 50.000 dolara mjesečno da bi bio ukrajinskom upravnom odboru u vrijeme dok je potpredsjednik Biden predvodio nastojanja Obamine administracije u Ukrajini, mislim bi to trebalo istražiti”, rekao je Pence. “Predsjednik je vrlo jasno rekao kako vjeruje…da bi to i druge zemlje diljem svijeta trebale istražiti”.

“Kada vršite drugu po važnosti dužnost u zemlji to ima jedinstvenu odgovornost – ne samo da budete iznad neprimjerenosti, nego da budete iznad izgleda neprimjerenosti, a u ovom slučaju postoje legitimna pitanja koja treba pitati”, dodao je Pence u izravnom napadu na Bidena.

Pence je isto tako rekao kako bi demokrati trebali prestati s “beskrajnim istraživanjima” Trampa.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj