SPECIJALNO PRIZNANJE FESTIVALA ‘PRIX ITALIA’: Prva regionalna HBO serija “Uspjeh” nagrađena u Rimu

Na 71. izdanju Međunarodnog festivala “Prix Italia” održanog u Rimu od 23. do 28. rujna u organizaciji čuvene RAI, prva HBO serija jugoistočne Europe dobila je prestižno “Specijalno priznanje”.

Specijalno priznanje

“Prix Italija”, jedna od najstarijih starokontinentalnih televizijskih manifestacija, osnovana 1948. godine u Capriju, dodijelio je nagradu “Uspjehu” reditelja Danisa Tanovića u kategoriji “Drama”, među 44 nominirana naslova.

Piše: Džana Mujadžić

Žiri pod predsjedništvom Mylène Verdurmen iz nizozemske tv kuce NPO, čiji su članovi bili Riet De Prins zaposlen u belgijskoj VRT, Jasminka Živalj iz hrvatskog HRT-a, Anne Didier iz pariske France 2, Wolfgang Feindt koji radi u njemačkoj ZDF televiziji, Klara Piwoni-Cieslinska urednica poljske TVP, Rastislav Durman iz srbijanskog RTS-a i Amna Maksumić iz švedske televizije SVT su jednoglasno odabrali “Uspjeh”, kao savršen odraz vremena  u kojem živimo.

Serija je dostupna online video streaming uslugama ‘HBO GO’.

Regionalni projekt

Podsjetimo se da je Marjan Alcevski ostvario scenario kao jedan od pobjednika HBO Adria First Draft natjecaja. Izvršni producenti su Steve Matthews i Jonathan Young iz HBO Europe, njihova kolegica Emma Turner je nadzorna producentica, a produkcije se prihvatila Ana Balentović, također iz HBO Europe, uz podrsku Nebojše Tarabe i Miodraga Sila iz “Drugog Plana”.

Glavne uloge su ostvarrili Tara Thaller, Toni Gojanović, Iva Mihalić, Uliks Fehmiu i Marija Skaričić.

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj