VIDEO: Chanel na krovovima Pariza

‘Grad svjetlosti’ ima posebne krovove od cinka, koji su nadahnuli Virginie Viard, suradnicu i nasljednicu preminulog Lagarfelda, da osmisli neočekivanu smotru idućeg toplog perioda.

Priča se nastavlja…

Za razliku od slavnog prethodnika, nova kreatorica ‘Chanela’ posjeduje smisao za mjeru: smjestila je manekenke na krovove koji su ovjekovječeni u brojnim filmovima i reportažama. Instalirani na dugom podiju Velike palače, bili su svima dostupni.

Piše: Džana Mujadžić

Viard je istakla nikada dostignuti pariski šik i eleganciju Parižanki, koje nastavljaju vladati planetarnim fashionom. Odjevene u tweed i eskarpine sa crnim vrhovima, lepršave večernje oprave od muslina i svile posebnog šarma ili printane komplete, manekenke su na jedinstven način oživljavale cjelokupnu historiju čuvenog brenda.

Kako grad živi 24 sata, mnostvo događaja se upriličava i na njegovim krovovima po kojima se šeta, organiziraju slavlja, predstave…sto su već uočili nezaboravna Coco i Kaiser svjetske mode.

Priča se nastavlja, veoma uspješno!

Šta kaže Marie?

Smotra će se pamtiti po dolasku “neočekivane uzvanice”, glumice i humoristkinje Marie Benoliel, u Francuskoj poznate youtuberice, čiji profil na Instagramu prati vise od 200.000 predplatnika.

Nije prvi put da se ova zabavna i simpatična dama pojavi na modnim smotrama: dva tri dana ranije je prošetala u badiću na smotri galskog brenda Etam. Svi žele znati kako joj to uspijeva, a glumica objašnjava da je jednostavno:

-Potrebno je razraditi načine ulaska, iskoristiti stress modne sredine, koja se doslovice izluđuje za vrijeme predstavljanja. Odjenula sam kostim Chanel i zahvaljujući različitim strategijama prošla nekolicinu “checkpointa”. U  ogromnoj dvorani pod staklenim krovom Velike palače, smjestila sam se kod stepeništa i pričekala finale.

Nitko nije gledao drugdje nego u manekenke koje su jedna iza druge, graciozno prolazile podijem. Oduvijek sam zeljela biti dio Chanelove smotre i nisam čekala da me pozovu! Moj kostim je iz 1986, kupila ga je mama u ulici Cambon /sjedištu marke/, od prve plaće.

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj