VIDEO: Chanel na krovovima Pariza

‘Grad svjetlosti’ ima posebne krovove od cinka, koji su nadahnuli Virginie Viard, suradnicu i nasljednicu preminulog Lagarfelda, da osmisli neo─Źekivanu smotru idu─çeg toplog perioda.

Pri─Źa se nastavlja…

Za razliku od slavnog prethodnika, nova kreatorica ‘Chanela’ posjeduje smisao za mjeru: smjestila je manekenke na krovove koji su ovjekovje─Źeni u brojnim filmovima i reporta┼żama. Instalirani na dugom podiju Velike pala─Źe, bili su svima dostupni.

Pi┼íe: D┼żana Mujad┼żi─ç

Viard je istakla nikada dostignuti pariski ┼íik i eleganciju Pari┼żanki, koje nastavljaju vladati planetarnim fashionom. Odjevene u tweed i eskarpine sa crnim vrhovima, lepr┼íave ve─Źernje oprave od muslina i svile posebnog ┼íarma ili printane komplete, manekenke su na jedinstven na─Źin o┼żivljavale cjelokupnu historiju ─Źuvenog brenda.

Kako grad ┼żivi 24 sata, mnostvo doga─Ĺaja se uprili─Źava i na njegovim krovovima po kojima se ┼íeta, organiziraju slavlja, predstave…sto su ve─ç uo─Źili nezaboravna Coco i Kaiser svjetske mode.

Pri─Źa se nastavlja, veoma uspje┼íno!

┼áta ka┼że Marie?

Smotra ─çe se pamtiti po dolasku “neo─Źekivane uzvanice”, glumice i humoristkinje Marie Benoliel, u Francuskoj poznate youtuberice, ─Źiji profil na Instagramu prati vise od 200.000 predplatnika.

Nije prvi put da se ova zabavna i simpati─Źna dama pojavi na modnim smotrama: dva tri dana ranije je pro┼íetala u badi─çu na smotri galskog brenda Etam. Svi ┼żele znati kako joj to uspijeva, a glumica obja┼ínjava da je jednostavno:

-Potrebno je razraditi na─Źine ulaska, iskoristiti stress modne sredine, koja se doslovice izlu─Ĺuje za vrijeme predstavljanja. Odjenula sam kostim Chanel i zahvaljuju─çi razli─Źitim strategijama pro┼íla nekolicinu “checkpointa”. U  ogromnoj dvorani pod staklenim krovom Velike pala─Źe, smjestila sam se kod stepeni┼íta i pri─Źekala finale.

Nitko nije gledao drugdje nego u manekenke koje su jedna iza druge, graciozno prolazile podijem. Oduvijek sam zeljela biti dio Chanelove smotre i nisam ─Źekala da me pozovu! Moj kostim je iz 1986, kupila ga je mama u ulici Cambon /sjedi┼ítu marke/, od prve pla─çe.

(Global CIR/D┼żana Mujad┼żi─ç)

Komentiraj