KO SDA: Kod Konakovića su transparentne samo njegove frustracije, a sve ostalo mu je diskreciono

Svojim nervoznim i neuvjerljivim nastupom na današnjoj press-konferenciji, predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković samo je priznao informacije da je podijelio više od pola miliona maraka, netrasparentno, koristeći se svojim «diskrecionim pravom», naveli su iz KO SDA Sarajevo.

Što se tiče podrške udruženjima, zaslužna udruženja naravno moraju dobiti podršku, ali isključivo sve po zakonu. I Konakoviću mora biti kristalno jasno da te pare nisu njegove, da bih ih on predstavljao kao svoju pomoć. To su novci Kantona i građana koje Vlada treba samo da proslijedi zaslužnim udruženjima, uz što više transparentnosti, a što manje diskrecije.

Percepcija o korumpiranosti Fortine vlade, na koju se žali Konaković, posve je utemeljena činjenicama koje stalno isplivavaju u javnost o nezakonitom trošenju budžetskog novca, a koje iznose čak i pojedini članovi Vlade. Ako Konaković želi da nema takve percepcije, onda treba početi da radi stvari po zakonu, a ne da vrijeđa medije.

Kod predsjednika stranke NiP su transparentne samo njegove frustracije, a sve ostalo mu je diskreciono, što je i izvor njegovog neokomunističkog pritiska na medije, zastupnike, ministre i sve ostale koji se usude postaviti osnovana pitanja o tokovima finansija u KS.

Što se tiče Konakovićevih napada na državne institucije, s ciljem da skrene pažnju sa svojih nedjela, dovoljno je samo vidjeti da se na tom polju nalazi rame uz rame sa Dodikom i Čovićem, te mu je bolje da iznese javno i diskrecione motive i veze sa političarima iz drugih zemalja, po čijem nalogu i vrši ove prljave poslove, navode iz KO SDA Sarajevo.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj