ZASJEDAO GLAVNI ODBOR! SDA ima novo Predsjedništvo stranke…

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora SDA izglasano je novo Predsjedništvo te stranke.

Počela sjednica Glavnog odbora SDA (FOTO)

Članovi Glavnog odbora SDA danas su birali Predsjedništvo stranke s dvije liste. Na prvoj listi nalazili su se kandidati koji su u Predsjedništvo birani po broju glasova, dok je druga lista izglasavana aklamacijom.

Na prvoj listi izabrano je ukupno devet članova Predsjedništva SDA, a to su: Aljoša Čampara (62 glasa), Denijal Tulumović (61 glas), Senad Bratić (53 glasa), Ramiz Salkić (53 glasa), Osman Ćatić (47 glasova), Sedad Dedić (43 glasa), Nermin Mandra (43 glasa), Dževad Mahmutović (38 glasova). Kao deveti član s prve liste izabran je i Elvir Hadžiomerović sa 33 glasa bez obzira što su tri kandidata dobila više glasova, ali je on izabran jer dolazi s područja RS-a.

Ukupno su s područja RS-a izabrana četiri člana Predsjedništva.

S druge liste, koju je predložio Bakir Izetbegović u Predsjedništvo SDA ušli su aklamacijom Glavnog odbora Čedomir Lukić, Ivica Šarić, Sanjin Kodrić, Admir Mulaosmanović, Emir Hadžihafizbegović, Haris Zahiragić, Alma Čolo i Fadil Novalić.

Za generalnog sekretara stranke ponovo je izabran Halid Genjac. On nije imao protukandidata već je izabran također aklamacijom.

Za predsjednika Glavnog odbora SDA izabran je Šerif Špago. U rukovodstvo Glavnog odbora, koji broji ukupno 97 članova izabrani su i Jasmina Tokić-Biščević, Alija Tabaković, Mirela Mateša-Bukva i Panić Željko

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj