VLADIMIR PUTIN SLAVI ROĐENDAN: Proslavio ga je na neuobičajen način, ne odustajući od svojeg imidža ‘macho mana’

Ruski predsjednik Vladimir Putin vikend uoči 67. rođendana proveo je uživajući u planinarenju i berbi gljiva s najbližim suradnicima u sibirskoj tajgi, što je u ponedjeljak fotografijama i video-snimkama dokumentirao i službeni Kremlj.

Uz neizostavnu prisutnost odanog mu ministra obrane Sergeja Šojgua, s predsjednikom je bilo još nekoliko visokih ruskih dužnosnika. 

U društvu ministra obrane

U sportskoj odjeći kaki boje, sa sunčanim naočalama i šeširom na glavi Putin je pozirao službenom fotografu za vrijeme šetnje prirodom u republici Tuvi, nedaleko od granice s Mongolijom i jednoj od najsiromašijih i najudaljenijih ruskih regija. 

Videosnimke Kremlja prikazuju Putina i Šojgua kako se probijaju kroz divljinu u terencu dvosjedu te kako se Putin uspinje uz strmi nagib te potom sjedi i uživa u pogledu.

“Popeli smo se iznad oblaka (…) na gotovo 2000 metara”, kaže Putin bez daha, u videu koji je emitirala ruska televizija. No za boravka u divljoj prirodi on skuplja gljive, divlje bobice i češere.

Njegovanje macho imidža

Avanturistička putovanja ruskog lidera, koji igra na imidž muškosti i u trećoj životnoj dobi i ranije su privlačila pozornost javnosti.

Njegove aktivnosti poput podvodnog ribolova, jahanja i lova postale su viralne na internetskim stranicama, a rado ističe i to da je ponosni vlasnik crnog pojasa u džudu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj