SRUŠIO SE ZRAKOPLOV PUN PREDSJEDNIKOVIH LJUDI U KONGU: Tshisekedijeve pristaše se boje da je u pitanju državni udar!

Teretni zrakoplov u kojem je bilo predsjednikovo osoblje srušio se u istočnom Kongu u četvrtak, a poginuli su svi putnici i posada, rekao je danas predsjednikov savjetnik.

Zrakoplov u kojemu je bio vozač predsjednika Felixa Tshisekedija, menadžer za logistiku i nekoliko vojnika, letio je u Kinšasu i nestao je s radara u četvrtak popodne, sat vremena nakon polijetanja, navodi se u izjavi uprave civilnog zrakoplovstva.

Nema preživjelih

Ne zna se uzrok nesreće. Srušio se u šumi u Maniemi  i razbio se prilikom slijetanja. “Nema preživjelih. Sva tijela izgorjela su”, rekao je predsjednikov savjetnik Vidiye Tshimanga.

Lokalni mediji prikazali su snimke na kojima se vide stotine Tshisekedijevih pristaša na ulicama Kinšase, nakon što se danas ujutro pročula vijest, koji se boje da bi pad zrakoplova mogao biti neka vrsta neuspjela pokušaja državnog udara protiv predsjednika.

Preuzeo vlast ove godine

On je ove godine preuzeo vlast nakon dugogodišnjega bivšeg predsjednika Josefa Kabile. Špekulacije o mogućem državnom udaru zasad nije potvrdila ni jedna informacija.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj