TO SE ODNOSI NA SVE DRŽAVE! Putin: Svi koji se nelegitimno nalaze na teritoriju bilo koje države, u ovom slučaju Sirije, moraju napustiti taj teritorij!

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da strane vojne snage moraju napustiti Siriju, istakanuvši da je i Moskva spremna povući svoje vojnike ako buduće vlasti u Damasku tako odluče, prenose ruski mediji u subotu.

Svi koji se nelegitimno nalaze na teritoriju bilo koje države, u ovom slučaju Sirije, moraju napustiti taj teritorij. To se odnosi na sve države, rekao je Putin u intervjuu za televizijske postaje RT, Sky News Arabia i Al Arabija, čiji su isječci objavljeni u subotu.

On je istaknuo da “ako buduće legitimne sirijske vlasti kažu da im više nije potrebna prisutnost ruskih oružanih snaga, to se onda naravno odnosi i na Rusku Federaciju”.

– Mi o tom pitanju apsolutno otvoreno razgovaramo sa svim našim partnerima, i s iranskim partnerima i s turskim. Više puta smo o tome razgovarali i s našim američkim partnerima. Ja sam također otvoreno rekao svojim kolegama: “Teritorij Sirije mora biti oslobođen od strane vojne prisutnosti i mora se u potpunosti uspostaviti teritorijalna cjelovitost Sirije” – naglasio je ruski čelnik.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj