‘MI ĆEMO PRATITI SRBIJU!’ Dodik: Na Kosovu može nezavisna država, a od nas traže da ćutimo!

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Kosovo važno pitanje ne samo zbog kosovskog mita, nego i zbog kulminacije nepravde i primjene različitih standarda.

– Na jednom mjestu priznajete i dozvoljavate da se nešto uradi, a Srbima iz RS to branite u gotovo identičnoj situaciji. Tamo može nezavisna država, a nama se poručuje da ćutimo – rekao je Dodik za list Politika.

On je rekao da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “sebi napravio problem jer je pitanje koje je slovilo kao završeno u političkom i javnom mnjenju Beograda i Srbije vratio, tražeći da se Srbija vrati kao faktor pregovora”.

– Nažalost, nema sposobnosti kod svih u Srbiji da prepoznaju potrebu da se okupe oko pregovarača i da se iskristališe ono što je potrebno činiti – rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, “postoje različiti stavovi, od raznih udruženja, Crkve, političkih partija, ali ne postoji konzistentan javni pristup šta je to što treba da se uradi”.

– Mi ćemo pratiti Srbiju, a u Srbiji treba ojačati poziciju pregovarača, koji će, potpuno sam uvjeren, zaštititi srpske državne i nacionalne interese – rekao je Dodik.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj