Tramp: Snage pod kurdskim vodstvom možda namjerno oslobode militante DAIŠ-a!

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je u ponedjeljak da snage pod vodstvom Kurda u sjeveroistočnoj Siriji možda oslobađaju zatočene militante DAIŠ-a kako bi privukle američke snage nazad u to područje te dodao da bi se oni mogli lako ponovno zarobiti.

Turska ofanziva u sjevernoj Siriji povećala je zabrinutost da bi militanti DAIŠ-a i njihove obitelji koje drže snage pod vodstvom Kurda povezane s Washingtonom mogle pobjeći i oživjeti skupinu. Mnogi su već pobjegli, rečeno je.

“Kurdi možda neke oslobađaju kako bi nas uključili. Lako bi bili ponovno uhvaćeni u Turskoj ili europskim državama odakle su mnogi došli, ali moraju brzo djelovati”, rekao je Tramp u nizu postova na Twitteru.

Turska ofanziva uslijedila je nakon Trampove odluke da povuče 1000 vojnika iz sjeverne Sirije.

Nakon poraza DAIŠ-evog kalifata, u velikoj mjeri povukao sam naše trupe iz Sirije. Neka Sirija i Assad zaštite Kurde i bore se protiv Turske za svoju zemlju. Rekao sam svojim generalima, zašto bismo se borili za Siriju i Assada kako bi zaštitili zemlju našeg neprijatelja? Svako ko želi pomoći Siriji u zaštiti Kurda, dobar je sa mnom, bilo da je to Rusija, Kina ili Napoleon Bonaparte. Nadam se da se svi odlično snalaze, udaljeni smo 7000 milja-napisao je Tramp na Twitteru.

(Global CIR/Agencije)

  1. […] Kina ili Napoleon Bonaparte. Nadam se da se svi odlično snalaze, udaljeni smo 7.000 milja’, napisao je Tramp na Twitteru prije dva […]

Komentiraj