IZ SIRIJE GRANATIRAN TURSKI GRAD MARDIN! Poginulo dvoje, ranjeno 12 civila

Najmanje dvoje civila je poginulo, a 12 je ranjeno u raketnim i minobacačkim napadima koje su pripadnici YPG/PKK-a danas sa sjevera Sirije izveli na tursku pograničnu provinciju Mardin.

Slikovni rezultat za mardin attacked from syria

Iz ureda guvernera Mardina saopćeno je da su mete terorističkih napada bila pogranična naselja Taslica i Otluk u distriktu Kiziltepe, javlja Anadolu Agency (AA).

Isti izvor javlja da je, prema prvim informacijama, u napadima poginulo dvoje, a ranjeno 12 civila. Ranjeni su zbrinuti u bolnicu.

Teroristički napadi na pogranična turska naselja intenzivirani su od početka operacije “Izvor mira“ koju turske snage sprovode na sjeveroistoku Sirije. U terorističkim napadima u proteklih šest dana na jugu Turske poginulo je najmanje 20 civila.

Oružane snage Turske (TSK) i Sirijska nacionalna vojska (SNA) u srijedu, 9. oktobra, pokrenuli su operaciju “Izvor mira”, čiji je cilj, prema zvaničnim navodima, ‘uspostaviti mir i sigurnost u regiji te uništiti t koridor koji teroristi namjeravaju uspostaviti južno od granice s Turskom’.

Ministarstvo odbrane Turske jutros je saopćilo da je do sada u operaciji neutralizirano ukupno 595 terorista.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj