LIDERI DVIJE ZEMLJE PRIVRŽENI OČUVANJU TERITORIJALNOG INTEGRITETA SIRIJE! Kremlj: Erdogan bi mogao posjetit Moskvu do kraja mjeseca!

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan mogao bi posjetiti Rusiju do kraja mjeseca, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. On je za TASS rekao da bi posjeta Erdogana mogla da se dogodi ovog mjeseca.

Slikovni rezultat za putin erdogan globalcir.com

Erdogan je jučer telefonom razgovarao sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Iz pres službe Kremlja saopšteno je da je Putin, tokom razgovora na zahtjev Ankare, pozvao Erdogana da posjeti Rusiju i da je predsjednik Turske prihvatio poziv.

U saopštenju se ističe da su dvojica predsjednika razgovarali o nastavku procesa pronalaženja političkog rješenja za sukobe u Siriji i da namjeravaju da krajem mjeseca organizuju sastanak Sirijske ustavne komisije uz posredovanje UN.

“Dvojica lidera su potvrdili privrženost osiguravanju teritorijalnog integriteta Sirije”, dodaje se u saopštenju.

Turska vojska je u srijedu, 9. oktobra, započela ofanzivu na sjeveru Sirije pod nazivom “Izvor mira”, vazdušnim napadima na položaje kurdskih jedinica.

Erdogan je prije početka ofanzive telefonom razgovarao sa Putinom, koji ga je pozvao da dobro razmotri situaciju, kako bi se osuguralo da ofanziva ne ugrozi zajedničke napore sa ciljem pronalaženja rješenja za krizu u Siriji.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj