NISAM IZNENAĐEN ŠTO JE ERDOGAN POKRENUO AKCIJU! Tramp: PKK je vjerovatno gori od DAIŠ-a u pogledu terorizma!

Američki predsjedik Donald Tramp je rekao i da je Radnička partija Kurdistana (PKK) vjerovatno gora od tzv. ‘Islamske države Iraka i Levanta’ (DAIŠ) u pogledu terorizma i prijetnje terorizmom

U obraćanju na konferenciji za medije u Bijeloj kući nakon sastanka s predsjednikom Italije Sergiom Mattarellom, Tramp je istakao da nije iznenađen odlukom Turske da pokrene operaciju „Izvor mira“ na sjeveru Sirije, javila je Anadolija.

Nije me iznenadila odluka Recepa Tayyipa Erdogana. Već dugo je želio to uraditi, već dugo je gomilao vojnike na sirijskoj granici“, rekao je američki predsjednik.

Podsjetio je da je SAD povukla svoje vojnike sa sjevera Sirije, te da Turska sa kurdskim Jedinicama narodne zaštite (YPG) iz Sirije i PKK-a dugo ratuje.

Ratuju i na sirijskoj granici. To je sirijska granica. I ja vas pitam zašto štitimo teritorij zemlje (Sirija) koja nije naš prijatelj. Sirija ima određene veze s Kurdima i oni (YPG/PKK) nisu anđeli“, dodao je.

Istakao je da SAD vodi borbu protiv DAIŠ-a.

„PKK je vjerovatno gori od DAIŠ-a u pogledu terorizma i prijetnje terorizmom“, istakao je Tramp.

Američki predsednik izjavio je danas da SAD pokušavaju da sa Turskom nađu rješenje nakon napada na sjeveroistok Sirije, ali da će sankcije protiv Ankare biti razorne, ako razgovori ne uspiju.

“Mi smo u sjajnoj poziciji. Nadam se da će potpredsjednik Majk Pens i državni sekretar Majk Pompeo imati uspješne susrete u Ankari. Ako to ne bude slučaj, sankcije, tarife i ostale stvari koje radimo i koje ćemo raditi prema Turskoj biće razorne za njenu ekonomiju”, rekao je Tramp na zajedničkoj konferenciji za novinare sa italijanskim predsjednikom.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj