VLAST I OPOZICIJA NA JEDNOM MJESTU! Pendarovski pozvao lidere stranaka na sastanak u nedjelju!

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski zakazao je za nedjelju sastanak lidera najvećih političkih stranaka u toj zemlji nakon neusvajanja odluke evropskih lidera o dodjeli datuma za pregovore s tom zemljom, prenijela je MIA.

Kako je saopšteno iz kabineta makedonskog predsjednika, pozvani su premijer i lider Socijaldemokratskog saveza Zoran Zaev, predsjednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski, predsjednik vladajuće albanske stranke DUI Ali Ahmeti te predsjednici opozicionih albanskih stranaka Alijansa za Albance, Alternativa i Pokreta Besa, Zijadin Sela, Afrim Gaši i Bilal Kasami.

Prethodno je lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski, nakon nedobijanja datuma za pregovore sa EU-om, pozvao na sastanak državnog vrha i poručio da će prisustvovati na sastanku koji je najavio predsjednik Stevo Pendarovski.

“Vrijeme je za mudre, logične i čvrste odluke. Pozivam na susret državnog vrha na kome će se razgovarati o svemu ovome, a prije svega zbog budućnosti Makedonije”, izjavio je Mickoski.

Lider opozicione albanske stranke u Sjevernoj Makedoniji Alijansa za Albance Zijadin Sela pozvao je premijera Zaeva da podnese ostavku i raspiše prijevremene izbore, prenosi Tanjug.

On smatra da premijer i vlada treba da preuzmu odgovornost zbog neuspjeha zemlje da dobije datum za početak pregovora sa EU-om.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj