ZATEČENI DODIKOVIM IZJAVAMA! Raskol između SNSD-a i DNS-a postaje sve dublji!

Dvije decenije dug “brak” između SNSD-a i DNS-a svakim danom je sve upitniji, a umjesto sastanka i dogovora odlučili su da poruke razmjenjuju posredstvom medija, pri čemu jedni druge ne štede na riječima.

Od prizivanja novog raspada DNS-a i njihovog “odstranjivanja” iz vlasti, pa do vraćanja “papaka” na političku scenu tog bh entiteta – poruke su koje su dvoje do juče skladnih partnera uputili u protekla dva dana jedni drugima.

Jasno je da je koalicija DNS i SNSD na klimavim nogama još od završetka proteklih Opštih izbora, kada je lider najveće vladajuće partije Milorad Dodik dio visokopozicioniranih ljudi svog, do tada najodanijeg političkog partnera, nazvao “mangupima” i tražio da se izbace iz stranke.

Od tada do danas odnos ove dvije stranke ide silaznom putanjom. Sve je kulminiralo početkom ovog mjeseca kada je DNS izašao u javnost i saopštio da zaustavljaju dalje djelovanje u koaliciji.

Ubrzo su uslijedili pozivi na spuštanje lopte i obećanje da će rukovodstvo SNSD i DNS sjesti i o svemu razgovarati.Međutim, do razgovora do danas nije došlo, a sve su prilike da uskoro i neće.

To je za Srpskainfo juče potvrdio i sam lider DNS-a Marko Pavić, koji je kazao da sastanak još nije dogovoren, niti zna kada bi se i gdje mogao desiti.

On je, međutim, oštro reagovao na medijske istupe njegovog koalicionog partnera Milorada Dodika, koji je dan ranije zaprijetio odstranjivanjem DNS-a iz vlasti, ukoliko se neko iz te stranke prikloni opoziciji.

Pavić je u kratkom telefonskom razgovoru kazao za Srpskainfo da njegov stav o Dodikovom medijskom istupu možemo iščitati u saopštenju za medije kojeg je DNS juče proslijedio.

Sve što imam da kažem na Dodikove izjave koje je dan ranije dao za RTRS, možete vidjeti u saopštenju koji smo proslijedili medijima – istakao je kratko Pavić, koji se trenutno oporavlja u bolnici, nakon operacije kuka.

Podsjećamo, DNS je u tom saopštenju poručio Dodiku da nisu maligno tkivo i da ih niko ne treba odstranjivati. Iz ove stranke poručuju da su iznenađeni oštrinom ničim izazvane Dodikove reakcije i stavova koji su izneseni u medijima.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj