DELEGACIJA VLADE TK BORAVILA U RADNOJ POSJETI GRAČANICI! Premijer Denijal Tulumović prezentirao program nove Vlade te obećao 500 hiljada KM za dovršetak Privredno-kulturno-sportskog centra!

Prije nekoliko dana u radnoj posjeti Gračanici boravila je Vlada Tuzlanskog kantona.

Tokom sastanka u Kabinetu gradonačelnika, premijer Kantona Denijal Tulumović, koji je i predvodio delegaciju, prezentirao je program i intencije Vlade TK za naredni period  te ukazao na neke od glavnih smjernica budućeg rada Vlade.

„Mi smo danas razgovarali  o puno tema, prvo smo informisali Premijera i Vladu o nekim projektima koji idu u Gračanici, šta su to najvažnije realizovani projekti, malo smo ga upoznali sa stanjem u privredi, a onda smo iznijeli naše ključne probleme za koje očekujemo pomoć Vlade TK”, rekao je gradonačelnik Helić.

Premijer Tulumović obećao je gradonačelniku Gračanice Nusretu Heliću 500 hiljada maraka kao grant Vlade za dovršenje Privredno-kulturno-sportskog centra (PKSC) – sportske dvorane za tjelesni odgoj dvije hiljade gračaničkih srednjoškolaca, a Općina će se zadružiti za 2,5 miliona maraka, kako bi ovaj objekt nakon 20 godina otvorio svoja vrata. 

I 12 radnika fabrike obuće “Fortuna” u stečaju obradovano je premijerovim obećanjem, da su iznađena sredstva za njihovo penzionisanje.

Osim radnog sastanka, delegacija Vlade posjetila je i kompaniju “Index“ d.o.o.  gdje se sa vlasnikom Fahirom Humićem razgovaralo o podršci koju Vlada pruža ali i uspjehu gračaničkih firmi i njihovoj poziciji na tržištu.

Inače, osnovana još davne 1985. godine, ova izvozno orijentirana kompanija bavi se mašinskom obradom metala, a sposobnost izvršavanja visoko sofisticiranih zadataka prepoznali su brojni poslovni partneri iz Europske unije, a nedavno i Amerike.

Nakon obilaska kompanije Index, delegacija je nastavila posjetu općini Doboj-Istok i Prihvatnom centru Duje. 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj