ZBOG OŠTRIH KRITIKA: Tramp odustao od namjere da samit G7 održi u svom golf kompleksu!

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp odustao je od plana da naredni samit lidera Grupe G7 održi u vlastitom golf kompleksu Doral u Miamiju.

“Mislio sam da činim dobru stvar za našu državu time što bi iskoristio Tramp National Doral u Miamiju za održavanje samita G7“, napisao je Tramp na Twitteru i ukazao na veličinu kompleksa i blizinu Međunarodnog aerodroma Miami.

Bijela kuća je u četvrtak saopćila da će se samit G7 u junu naredne godine održati u Trampovom odmaralištu u Miamiju, nakon čega su američka opozicija i mediji oštro kritikovali Trampa za miješanje privatnih i državnih poslova.

Demokratski zastupnik Jerry Nadler, predsjedavajući Odbora za pravosuđe, rekao je da će istražiti “najbahatiji” primjer kako je Tramp prekršio klauzulu ustava koja zabranjuje američkim državnim dužnosnicima da zarad funkcija dobivaju određene ekonomske koristi.

Ističući kako je bio spreman da skup G7 ugosti u vlastitom odmaralištu bez profita i troška po SAD, Tramp je kazao da su neprijateljski nastrojeni mediji i njihovi demokratski partneri poludjeli na to.

“Više ne razmatramo Tramp National Doral kao lokaciju za samit G7. Potražit ćemo neko drugo mjesto, moguće je da to bude kompleks Camp David. Hvala vam“, poručio je Tramp.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj