DANAS SE ZAVRŠAVA DOGOVORENO PRIMIRJE NA SJEVERU SIRIJE! Susret Erdogana i Putina: Nivo odnosa Rusije i Turske će doprinijeti rješavanju problema u regionu!

U Sočiju je danas počeo sastanak turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i ruskog lidera Vladimira Putina, javljaju agencije.

Slikovni rezultat za Susret Erdogana i Putina: Nivo odnosa Rusije i Turske će doprinijeti rješavanju problema u regionu

Erdogan je danas doputovao u posjetu Rusiji, a u gradu Sočiju se sastao s ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

Vjerujem da će nivo naših odnosa u posljednjem periodu pomoći u rješavanju svih problema koji su danas prisutni u našem regionu – rekao je Putin, te dodao: “Postoji mnogo različitih dinamika oko dešavanja u regionu, toga smo svjesni. Vjerujem da će ovi razgovori i konsultacije biti vrlo produktivni.” 

Erdogan je rekao kako je susret s Putinom prilika da se na sveobuhvatniji i snažniji način razgovara o miru. Naglasio je kako će sastanak s ruskim kolegom biti od koristi i u kontekstu antiterorističke operacije “Izvor mira”, koju turska vojska provodi na sjeveru Sirije.

Danas istječe primirje

Situacija u tom dijelu svijeta je vrlo ozbiljna – kazao je Putin Erdoganu.

Dvojac je istaknuo da su odnosi između dvije zemlje dobri i da će se to nastaviti i u budućnosti.

Dobri sastanci će nam dati odgovore da pronađemo rješenja i za najteža pitanja – kazao je Putin.

Kao što je poznato, danas istječe petodnevno primirje na sjeveroistoku Sirije, koje su u Ankari dogovorili Erdogan i američki potpredsjednik Mike Pence.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj