GRČKA POLICIJA ISTJERALA 19 MALOLJETNIKA IZ KINA: Gledali su ‘Jokera’, a nisu smjeli!

Grčka policija prekinula je dvije projekcije filma “Joker” u kinima glavnoga grada Atene, pošto su dužnosnici ministarstva kulture dobili informaciju da film gledaju i maloljetnici.

Policija je iste večeri obišla dvije atenske kino-dvorane i s projekcije izvela devetnaestero maloljetnika od kojih je četvero bilo u pratnji roditelja, piše briselski portal Euronews.

Nije za mlađe od 17

Film s Joaquinom Phoenixom u u glavnoj ulozi, koji govori o životu Batmanova protivnika Jokera, u Grčkoj je zabranjen za mlađe od 17 godina.

Odluka je postala glavna vijest pošto je objavljeno da bi zaposlenici kino-dvorana mogli biti kažnjeni s 10.000 eura globe ako ne budu poštovali zakonsku odredbu.

Pritisak na maloljetnike i roditelje

Zbog burne reakcije javnosti i grčka je ministrica kulture Lina Mendoni kritizirala dužnosnike koji su u kina poslali policiju.

“Uznemirio me pritisak na maloljetnike i na njihove roditelje”, rekla je Mendoni.

“Joker” premijerno je prikazan početkom listopada. Govori o propalome klaunu kojega izolacija na dno društvene ljestvice u gradu Gothamu vodi u autodestrukciju. Film je u svijetu izazvao kontroverze zbog nasilnoga glavnog protagonista filma.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj