DOGOVOR NIJE POSTIGNUT?! Koalicija SNSD-a i DNS-a na najtežem ispitu!

Delegacije SNSD i DNS na upravo završenom sastanku nisu postigle dogovor o zajedničkom djelovanju u koaliciji.

Kako saznaje Srpskainfo, razgovori će biti nastavljeni sljedeće sedmice prvo na nivou dva predsjednika – Milorada Dodika i Marka Pavića, pa nakon toga delegacije dvije stranke.

– Tek nakon tih sastanaka ići će konačan dogovor da li nastavljamo saradnju ili ne. Sastanak dva predsjednika će biti u četvrtak ili petak- saznaje Srpskainfo iz izvora iz SNSD.

Dogovorili nove sastanke

Pavić je kazao da je održan konstruktivan sastanak s ciljem rješavanja problema.

“Imali smo jedan konstruktivan sastanak s ciljem da se demistifikuju i razriješe mnogi problemi koji su stajali između nas i opterećivali te odnose, a veliko je pitanje da li su imali takav značaj da trebaju opteretiti odnose. Mnoge stvari smo rekli, mnoge prijedloge uputili kako da unaprijedimo život u RS, rad Parlamenta, kako da unaprijedimo rad na nivou BiH i veoma puno zaključaka je iz toga proizišli. Razgovor je protekao u duhu saradnje, tolerancije i prijateljstva”, kazao je Pavić kratko i dodao:

“Dogovorili smo da sistematizujemo probleme, da iduće nedjelje održimo isti sastanak i tada izađemo sa jasnim zaključcima pred sve vas”.

Samo Dodik tvrdi da koalicija nije upitna?

Milorad Dodik je ponovio riječi Pavića i dodao da saradnja unutar koalicije nije upitna.

“Pavić je rekao sve već što je bilo važno. SNSD, DS i SP su bili u centru dešavanja proteklih 20 godina svega vezanog za RS. To nas opredjeljuje da idemo dalje, naša koalicija i saradnja nije upitna. Imajući u vidu da postoje problemi vezano za niže nivoe, dogovorili smo se da se zaustave sva imenovanja, vlada ništa neće raditi, dok se ne dogovore. Veoma racionalno smo pričali da se dogovorimo do kojeg nivoa se moraju dogovoriti stvari, a naredne sedmice će naše ekipe nastaviti da rade i privedu našem zajedničkom cilju”, kazao je Dodik.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj