DRŽAVA SRBIJA PODRŽALA UBISTVO TROJICE AMERIČKIH DRŽAVLJANA S KOSOVA! Predstavnički dom SAD-a usvojio rezoluciju o braći Bitići!

Predstavnički dom američkog Kongresa prvi put je jednoglasno usvojio rezoluciju o ubistvu braće Bitići, trojice američkih državljanina s Kosova, u kojoj se, kako tvrdi prištinska ”Gazeta Ekspres”, navodi da su ta ubistva podržana od države Srbije.

Time se, kako se navodi, otvara put za to da oba doma Kongresa usvoje rezoluciju, prenosi Telegraf.rs.

U rezoluciji se, između ostalog, kako prenosi ”Gazeta Ekspres”, ističe da bi “napredak u rješavanju ovog slučaja, ili nedostatak, trebalo da ostane značajan faktor koji određuje daljnji razvoj odnosa između SAD i Republike Srbije”.

Braća Mehmet, Agron i Ilija Bitići uhapšeni su 1999. godine na ulasku u Srbiju zbog, kako su tvrdili tadašnje vlasti Srbije, nelegalnog prelaska granice, da bi po odsluženju kazne bili pušteni iz zatvora, a potom ubijeni.

Njihova tijela su otkrivena jula 2001. godine u masovnoj grobnici u Petrovom Selu, u istočnoj Srbiji, na području baze koju je kontrolirala jedinica pod komandom Gorana Radosavljevića Gurija. Tijela su pronađena s vezanim rukama i s ranama od ispaljenih metaka na potiljku.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj