NA PROMOCIJU DOŠAO I PLENKOVIĆ! Čović u Zagrebu promovisao “dvoknjižje” i najavio “četveroknjižje”

U Zagrebu je danas predstavljeno dvoknjižje Dragana Čovića, “Iznad crte – Moja vizija europske Bosne i Hercegovine“ i “Iznad crte 2 – Dnevnik susreta s vjerskim velikodostojnicima“, saopćeno je iz HDZ-a.

Promociju dvoknjižja organizirala je Matica hrvatska u Zagrebu. Na predstavljanju dvoknjižja nazočio je Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske. Također, na promociju se odazvao velik broj dužnosnika i nositelja izvršne i zakonodavne vlasti, crkvenih velikodostojnika, predstavnika braniteljskih udruga, gospodarstvenika te predstavnika kulturnih institucija.

-Knjigom Iznad crte – Moja vizija europske Bosne i Hercegovine, javnosti predstavljam mnoštvo izdvojenih govora, u različitim prigodama izrečenih misli i poruka, kazao je Čović, dok u knjizi Iznad crte 2 – Dnevnik susreta s vjerskim velikodostojnicima, riječi, rečenice, odlomci i stranice, umjesto slovima i tekstom, ispisani su fotografijama nastalim u različitim razdobljima javnog političkog djelovanja, kazao je Čović prilikom predstavljanja dvoknjižja “Iznad crte – Moja vizija europske Bosne i Hercegovine“ i “Iznad crte 2 – Dnevnik susreta s vjerskim velikodostojnicima“, danas u Zagrebu.

Dobar dio govora u knjizi Iznad crte – Moja vizija europske Bosne i Hercegovine, koji su iznešeni u javnosti, nije bio pisan i tako da je ovo prilika da se vidi što je sve rečeno te napisano, kroz 560 stranica teksta. Ujedno ovo je prilika svima da pogledaju kontinuitet i vjerodostojnost izričaja upravo u ovih zadnjih petnaestak godina naglasio je Čović.

Govoreći o knjizi Iznad crte 2 – Dnevnik susreta s vjerskim velikodostojnicima, Čović je naglasio kako je ona ispisana kontinuiranim djelovanjem, zajedničkim radom, realnim događanjima i stvarnostima koji su samo jednim dijelom prikazani u ovoj knjizi.

Čović je izrazio uvjerenje da će u skoro vrijeme izaći i treća knjiga, koja je u pripremi, a četvrti nastavak u 2021. godini i onda bi to bio završen projekt. Četveroknjižje će činiti četiri dijela promišljanja, života, svakodnevnice hrvatskog naroda u BiH, naglasio je Čović.

Osim autora Dragana Čovića, na predstavljanju dvoknjižja govorili su prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru, akademik Davorin Rudolf, dok se nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski nuncij obratio video porukom.

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Dobra slikovnica! To je promocija da se Čovića ne zaboravi a sadržaj više komplicira situaciju, negi što nudi rješenja.

    Reply

Komentiraj