FOTO: Mali automobil podigao veliku prašinu…

Otkada je Peugeot 205 “podigao prašinu” na tržištu gradskih automobila Peugeot ne prestaje s uspjesima u ovoj klasi, pišu 24sata.hr.

image

Do danas su iz tvornica izašla 22 miliona primjeraka, svaki mali Peugeot bio je prodajni hit. S razlogom, jer svaki je imao “ono nešto”. Tako je i s novom generacijom, s time što moramo naglasiti kako se ovdje “ono nešto” ističe više nego kod bilo kojeg modela dosad. Novi 208 poseban je automobil u svakomu pogledu. U to smo se uspjeli uvjeriti tokom testnih vožnji na svjetskoj prezentaciji u Portugalu, gdje smo u raznim varijantama novoga 208 prevalili više od 208 kilometara.

Već na prvi pogled 208 ostavlja odličan dojam. Dizajnom se radikalno razlikuje od svog prethodnika te slijedi trendove koje su Francuzi pokrenuli svojom “megauspješnicom” 3008 i nastavili aktuelnim 508. Sprijeda, straga, s boka… Gdje god ga pogledate 208 izgleda originalno, drugačije od drugih malih auta, a opet izrazito dopadljivo i poprilično elegantno. I u unutrašnjosti je preuzeto najbolje od “novog Peugeotova dizajnerskog vala”. Originalni i-Cockpit koncept s malim upravljačem, digitalni 3D instrumenti iznad njega, središnja konzola s velikim ekranom i “avionskim tipkama” ukrašenim metalom…

image

U TOP izvedbama tu su elegantna futuristička ručica automatskog mjenjača, koža na sjedištima… Teško se može bolje u autu iz gradske klase. Tako simpatično, atraktivno, dinamično i originalno nije već godinama izgledao neki novi mali auto. No, nije sve u izgledu.

image

Novi 208 “ima nešto za reći” i u vezi s tehnologijama. Ubuduće će voziti i pogonjen strujom. Takva verzija poprilično je dojmljiva. S baterijom čiji je kapacitet 50 kWh i s 340 kilometara deklarisanog dosega (WLTP) e-208 je trenutno najimpresivniji gradski električni auto na tržištu. Ima 136 KS i poput tipičnog električnog automobila oduševljava svojim startom, ubrzanjima i međuubrzanjima. Sprint do 100 km/h traje samo 8,1 sekundu. U Peugeotu su uvjereni da će svaki deseti prodani 208 biti električni, a zasad se čak 25 posto od ukupnih narudžbi 208 odnosi na električnu verziju.

image

Naime, s očekivanom cijenom, koja bi trebala biti otprilike dvostruko veća od cijene osnovnog modela, e-208 ne može postati vrlo tražena roba na našem tržištu. Ovdje će se najviše, zasigurno, tražiti benzinci sa 75 i 101 KS, od kojih nam se ovaj drugi mnogo više svidio. Vrh benzinske ponude je trocilindraš sa 130 KS, a tu je i dizelski model sa 102 KS. U vožnji se 208 pokazuje mnogo ugodnijim, veća širina i niže težište uz masu koja je podjednaka masi prethodnika itekako su se pozitivno odrazili na vozne funkcije.

image

Također, u bogatije opremljenim modelima može se birati način vožnje, a tu nam se posebno svidjelo kako automobil, odmah po pritisku tipke, vidljivo mijenja “karakter”, mnogo izraženije nego u, primjerice, 3008 i 508. Sve u svemu, 208 se vozi mnogo agilnije nego prethodnik, no još uvijek je u prvom planu komfor.

image

Naravno, 208 nije savršen, ima i on nekoliko nedostataka. Prvo, upravljač bi pri većim brzinama mogao biti malo izravniji. Drugo i važnije, prostranost u unutrašnjosti nije takva kakvu očekujete od novoga gradskog modela koji je među najvećim u klasi.

image

Dizajnerski izričaj s dugim poklopcem motora ukrao je koji centimetar u unutrašnjosti tako pa je prostor straga i u prtljažniku, koji je s 265 litara čak manji nego u prethodniku, malo ispod prosjeka klase.

image

No, to je kompromis koji je Peugeot napravio i u modelu 508 – dizajn ispred prostranosti, stoga smo sigurni da će im se taj potez isplatiti. Prema reakcijama prolaznika u Portugalu sigurni smo u to, ne sjećamo se kada su se ljudi toliko okretali za nekim gradskim autom koji smo vozili.

(Global CIR/24sata/Agencije)

Komentiraj