ODGOĐENA ŠESTA PA ODMAH POČELA SEDMA REDOVNA SJEDNICA ZASTUPNIČKOG DOMA PARLAMENTA FBiH! Nema saglasnosti o zakonima o porezima i doprinosima!

Sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBIH na čijem dnevnom redu su bila četiri zakona, među kojima o porezu na dohodak i doprinosima, odgođena je voljom vladajuće većine.

Nakon jednostane pauze zastupnici su se vratili u salu i predsjedavajući Mirsad Zaimović je obrazložio da je to odlučeno na konsultacijama predstavnika stranaka koje čine većinu.

– Večinom glasova, sa dva uzdržana donijeli smo takvu odluku iz razloga što je predložen veliki broj amandmana na ova zakonska rješenja, a neki od klubova tražili su i dodatne konsultacije, odnosno da se uradi projekcija eventualnih posljedica usvajanja ovih zakona, O datumu održavanja sjednice zastupnici e biti naknadno obaviješteni, rekao je Zaimović.

Nakon što je odgođena šesta, počela je sedma redovna sjednica.

Zanimljivo je da su zastupnici Socijaldemokrata bih, koji su ranije istupili iz SDP-a, promijenili mjesta na kojima sjede u sali. Do ove sjednice sjedili su u klupama pored bivših stranačkih kolega, a od danas u klupi sa zastupnicima iz Kluba DF-a.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj