BJESNE POŽARI U KALIFORNIJI! Tramp poručio guverneru da se sabere i uzme stvar u svoje ruke!

Američki predsjednik Donald Tramp zaprijetio je da će ukinuti posebnu pomoć Kalifornija u slučaju vanrednih situacija dok požari bjesne u ovoj državi, a guverneru Gevinu Njusomu je poručio da se “sabere i uzme stvari u svoje ruke”, piše Indipendent.

Tramp se ponovo osvrnuo na ranije pritužbe u vezi sa lošim upravljanjem šumama, uključujući nedovoljno čišćenje šumskog prostora, a sličnu kritiku iznio je i prošle godine.– Guverner Kalifornije Gevin Njusom užasno loše obavlja svoj posao što se tiče upravljanja šumama. Rekao sam mu prvog dana našeg susreta da mora da očisti svoje šume bez obzira šta ekolozi ili neki drugi traže od njega – napisao je Tramp na Tviteru.

On je u januaru zaprijetio da će se obratiti Saveznoj agenciji za upravljanje vanrednim situacijama (FEMA) i da tražiti da Kaliforniji više ne šalje novac. Međutim, kasnije se ispostavilo da se nije obratio Agenciji.

Od početka godine više od 198.000 hektara zemlje je uništeno u požarima zbog kojih je evakuisano stanovništvo. Oko 115 objekata je sravnjeno sa zemljom samo u posljednjih 10 dana, podsjeća list.

U dosadašnjim požarima, koji su izbili prošlog mjeseca, poginule su tri osobe.

Komentiraj