SVI SMO SVE ZNALI! Komšić: Dodik bi češće trebao biti u Sarajevu, a Izetbegovića je licemjerno napadati za reviziju

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić prisustvovao je danas otvaranju Globalne konvencije partnera UN Fonda za borbu protiv nasilja na ženama i djevojčicama u Sarajevu, a tom prilikom komentirao je i političke odnose u državi.

govorio o problemu neformiranja vlasti, naglasivši da sve gubi smisao ako nema vlasti.

“Čemu nam služe onda izbori. Ovdje je ključno hoćemo li poštovati zakone i odluke koje smo ranije donijeli. Ako ćemo svake četiri godine preispitivati zakone i ranije odluke, onda je sve upitno. Formiranje vlasti je zapelo na poštivanju zakona i odluka Predsjedništva. Ne tražimo ništa nenormalno. Tražimo od mandatara da poštuje ranije donesene odluke o MAP-u i ANP-u. Ako ćemo sve preispitivati onda ništa nema smisla”, smatra Komšić.

Istakao je međutim da s obzirom na aktuečne političke prilike Predsjedništvo naše države ipak radi.

“Predsjedništvo radi, radimo korektno s obzirom na političke odnose. Ustavne nadležnosti se poštuju. Dodik je malo više u Banjoj Luci nego u Sarajevu. Trebao bi češće biti u Sarajevu”, dodao je.

Na kraju se osvrnuo i na posljednje kritike koje su prije svega upućene iz SDP-a Bakiru Izetbegoviću u vezi s revizijom tužbe protiv Srbije.

“Svi koji napadaju Bakira javno svi su se javili u Vijećnici da mu daju podršku. Svi smo sve znali. Ja jedini nisam izašao za govornicu da tada pričam. Mnogi su licemjerni danas”, zaključuje Komšić.

Komentiraj