ĐILAS MU POKLONIO NASLOVNICE SRBIJANSKE ŠTAMPE! Palmer odvojeno sa Dačićem i opozicijom u Srbiji

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalni predstavnik za Zapadni Balkan State departmenta, Matthew A. Palmer, ponovio je u utorak, tokom sastanka sa šefom srbijanske diplomatije Ivicom Dačićem, snažnu podršku Washingtona ostvarivanju strateškog cilja eurointegracija Republike Srbije i cijelog regiona.

Slikovni rezultat za palmer dacic"

Kako je saopštilo Ministarastvo vanjskih poslova Srbije, Palmer i Dačić razgovarali su o aktuelnim regionalnim i bilateralnim pitanjima, a izražena je podrška što skorijem nastavku dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Ministarstva.

U razgovoru su razmatrane teme koje se tiču regionalnog mira, stabilnosti i sigurnosti, ekonomskog prosperiteta i reformi zemalja Zapadnog Balkana.

Matthew A. Palmer odvojeno se sastao i sa predstavnicima opozicije u Srbiji.

Kako se kaže u saopćenju Ambasade SAD u Beogradu, on je razgovarao sa “liderima širokog spektra političkih partija u Srbiji” kojom prilikom je naglasio važnost učešća u demokratskim debatama.

Predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ranije danas objavio je na svom twitter profilu da je Palmeru poklonio naslovne strane na kojima su njegove fotografije zamijenjene Palmerovim.

Đilas je napisao da mu je namjera bila da “napokon shvate u kakvoj diktaturi” građani žive i kakvoj su satanizaciji izloženi opozicioni lideri.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj