NAKON TELEFONSKOG RAZGOVORA: Erdogan će se najvjerovatnije sastati s Trampom u Washingtonu!

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas da će telefonski razgovarati s američkim kolegom Donaldom Trampom prije nego što donese odluku o posjeti Washingtonu tijekom sljedeće sedmice.

Obavit ću telefonski razgovor s Trampom i donijet ću konačnu odluku nakon toga”, izjavio je Erdogan novinarima u parlamentu, prenosi turska državna televizija TRT. Tramp je pozvao Erdogana u Bijelu kuću 13. novembra.

Turskog čelnika razbjesnila su dva glasovanja u američkom Zastupničkom domu 29. oktobra koja priznaju genocid nad Armencima i pozivaju na uvođenje sankcija Turskoj zbog njene ofanzive na sjeveroistoku Sirije i ubojstva kurdskih civila.

Ankara odbacuje korištenje termina genocid koji opisuje protjerivanja i ubojstva navodno milijun i pol Armenaca tijekom Prvog svjetskog rata u Otomanskom carstvu.

Oni su donijeli odluke u svom parlamentu koje su ništavne i nevažeće za nas”, izjavio je Erdogan.

Oni su imali telefonski razgovor i 6. oktobra nakon kojeg je Bijela kuća objavila kako će povući američke vojnike i napustiti sirijske kurdske partnere kako bi otvoriia put za tursku ofenzivu tri dana kasnije.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj